Loading...
 

5. Ας γνωριστούμε

Forums > 5. Ας γνωριστούμε> ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ> Re: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
You are viewing a reply to ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ Print this page only Print all pages

Re: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

SV1RHL

Καλή Χρονιά σε όλους.

Αγαπητοί συνάδελφοι sota-δες καλημέρα. Επίτηδες άφησα τόσες μέρες σε αναμονή την κουβέντα με τον Πάνο, για να δω τις σκέψεις και των άλλων συναδέλφων για το θέμα. Δυστυχώς δεν τοποθετήθηκε κανείς και συνεπώς μάλλον έχει δίκιο ο Πάνος για την απόφασή του. Παρόλα αυτά αν υπάρξει θέληση από συναδέλφους πολύ ευχαρίστως να στήσω ένα φόρουμ για την επικοινωνία μας....
Προτού όμως κλείσει οριστικά θα ήθελα έστω και την τελευταία στιγμή να θέσω κάποιες σκέψεις-προτάσεις που έχω.

1) Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι, το sota mapping project (SMP) είναι μια εφαρμογή που μπορεί κάποιος να δει τις διαδρομές για τις κορυφές. Πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για πρακτικούς λόγους διευκόλυνσης της ανάβασης κυρίως όταν δεν γνωρίζουμε ένα μέρος. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να ανεβάσει κάποιος τα tracks ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους.

Καθώς οι περισσότεροι από μας πλέον χρησιμοποιούμε GPS στις αναβάσεις μας, θεωρώ ότι υπάρχουν δεδομένα που μπορούν να ανέβουν στο SMP .
Επειδή καταλαβαίνω τον λίγο ελεύθερο χρόνο που μπορεί να έχουν κάποιοι συνάδελφοι ή επειδή δεν γνωρίζουν τον τρόπο κάποιοι άλλοι και γιαυτό είναι δύσκολο να ασχοληθούν, τους ζήτησα να ανεβάσω εγώ τα δεδομένα που διαθέτουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εδώ στον Ντίνο-SV3IEG (δυστυχώς δεν τα πρόλαβα όλα :-) και τον Γιώργο-SV2NCH (επίσης δεν τα πρόλαβα όλα).

Θεωρώ λοιπόν ότι θα ήταν καλό και όσοι άλλοι συνάδελφοι διαθέτουν δεδομένα είτε να τα ανεβάσουν είτε να μου τα στείλουν, για να τα διορθώσω εάν χρειάζεται και να τα ανεβάσω εγώ. Εάν επίσης κάποιοι δεν γνωρίζουν πως γίνεται αυτό μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να τους εξηγήσω.

Τέλος αν κάποιοι διαφωνούν για την δημοσιοποίηση των δεδομένων (για Εθνικούς λόγους) θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και άλλες λύσεις όπως η συγκέντρωσή τους και ο διαμοιρασμός μεταξύ των συναδέλφων...

2) (Για τον admin κυρίως) Τα θέμα με τις νέες κορυφές έχει γίνει σήριαλ... Νομίζω ότι είναι καιρός να δοθεί μια λύση έστω προσωρινή για την διευκόλυνσή μας. Τι εννοώ...

Το ζήτημα με τις νέες κορυφές στην ουσία είναι η ενσωμάτωση στην βάση δεδομένων ώστε να εμφανίζετε η νέα κορυφή π.χ. SV/ST-128 στο Σποτάρισμα, ώστε να μας βλέπουν οι συνάδελφοι chasers και να γίνεται “παιχνίδι”.

Εάν ολοκληρώσουμε την διαδικασία προτάσεις-έλεγχος-τελική μορφοποίηση, που αφορά τις ενέργειες από μέρους μας (αυτό μπορεί να γίνει σε ένα μήνα το αργότερο), η διαδικασία ενσωμάτωσης στην βάση δεδομένων, ας γίνει όποτε αποφασίσουν οι Άγγλοι....ΚΑΘΩΣ υπάρχουν και εναλλακτικές βάσεις δεδομένων για να σποταριστούμε....μια από αυτές είναι και η GMA (Global mountain activity- cqgma.eu).

Και εάν πει κάποιος ... εδώ είναι το SOTA πρόγραμμα δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλα προγράμματα. Θα έλεγα φυσικά αλλά μέχρι να εγκριθούν και να ενσωματωθούν οι κορυφές που προτείνουμε (που μπορεί να γίνει σε ν-χρόνια όπου ν->&) θα δοθεί προσωρινή λύση σε όλους όσους ανεβαίνουν τα βουνά , κάνουν επαφές με άλλους ραδιοερασιτέχνες και τους αρέσει αυτό που κάνουν έχοντας σε δεύτερη μοίρα τους βαθμούς και τα awards.

Ή γιατί δεν βάζεις άλλους κωδικούς και ξεκίνα την συμμετοχή της χώρας μας μόνος σου, Θα έλεγα ότι Θέλω να υποστηρίξω το πρόγραμμα SOTA, δεν θέλω να διχάσω τους λιγοστούς συναδέλφους , και δεν θέλω να χαλάσω ότι έχει χτιστεί μέχρι σήμερα, αλλά θέλω να δοθεί μια προσωρινή, συμπληρωματική αν θέλετε, λύση.

Αυτά για προβληματισμό και δεν θα επανέλθω επί του θέματος αν με θεωρείτε υπερβολικό.

3) Τελειώνοντας θα ήθελα πω ότι, προτού κλείσει το forum καλό θα ήταν να καθοριστούν ημερομηνίες ετήσιες (φθινο & άνοιξη) σταθερές , για πανελλήνιες SOTA-δικες εξορμήσεις. Οι σταθερές ημερομηνίες θα δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο να οργανωθούμε καλύτερα και να ρυθμίσουμε τις δουλειές μας ώστε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε και να στείλουμε το δικό μας στίγμα στην διεθνή κοινότητα. Και ίσως και ένα ετήσιο EVENT συνάντησής μας..... Κάπως έτσι νομίζω ότι γίνεται και με τις απλές ορειβατικές εξορμήσεις όπου ανακοινώνονται από πολύ νωρίτερα....kai radioerasitexnik;a hamfest επίσης.

Κάτι άλλο δεν μου’ρχεται για την ώρα...

Καλές αναβάσεις σε όλους
Φιλικά και πάντα καλοπροαίρετα
Σωτήρης-SV1RHL


Show posts: